ETNISCHE VILLA • GOEREE OVERFLAKKEE

De bewoners van deze vrijstaande villa zijn dol op reizen. Wij mochten meedenken met het creëren van dit etnische interieur.

Aardetinten
De kleuren in dit interieur zijn gebaseerd op aardetinten. Denk daarbij aan bruin, beige, kaki, oker, lichtroze, geel, goud, oranje, rood, maar ook de combinatie van zwart en wit. Er ontstaat een mix van warme, zachte kleuren met donkere intense kleuren.

Natuurlijke materialen
Juist door het combineren van verschillende Afrikaanse invloeden krijg je interieur een warmere uitstraling. Bij het kiezen van materialen heb je genoeg keus. Denk bijvoorbeeld aan hout, aardewerk en natuursteen.

Etnische objecten
Typisch voor de etnische stijl is dat er vaak gebruik gemaakt wordt van decoratieve objecten zoals maskers, etnisch geïnspireerde schilderijen, beeldjes, mandjes, potjes, muziekinstrumenten, kaarsen, poefs, kleine tafeltjes en ga zo maar door. Deze objecten geven het interieur op slag een uitheemse uitstraling.

Blesbok
De blesbok (Damaliscus pygargus phillipsi), afkomstig uit Zuid-Afrika, is een geit antiloop en heeft zijn naam te danken aan de witte bles op zijn kop. Dit exemplaar hebben we mogen plaatsen in een project met het thema 'Afrika'. We werken met restproducten van dieren die gefokt zijn voor hun vlees of dieren die afkomstig zijn van de jacht ter voorkoming van over populatie. Door de zeer vakkundige manier van opzetten, zijn mooie kastanje bruine kleur en de sprekende ogen lijkt hij tot leven te komen bij u aan de muur.

Meubelen
Maatwerk is een veel gehoorde term in de meubelbranche. In de praktijk zitten daar vaak behoorlijk wat grenzen aan. De Zuikertuin maakt in samenwerking met ons atelier meubelen met een vormgeving waarbij alles mogelijk is. Denk daarbij aan speciale maatvoeringen en verschillende afwerkingen. Ook qua kleuren en stoffen is er keuze uit ruim 700 varianten. Ook in dit project zijn de bank, de barkrukken en de eettafel inclusief onderstel volledig handgemaakt.